75+ Pop Culture Trivia Questions: 90s Pop Culture Quiz

Want to test your pop culture trivia knowledge from different eras? These pop culture trivia questions will take you on a trip down memory lane to the 80s, 90s and 2000s.

We all love pop culture trivia, don’t we? 

After all, who can stay away from Netflix TV shows, TikTok trends, The Kardashians, Oscar movies, everything from the dazzling 2000s, or a trip down memory lane to the 90s? We can’t get enough of K-Pop with BTS or fun K-dramas only to open TikTok to try out trending recipes the names of which we can’t even pronounce.

If you are a true pop-culture fan, this fun pop-culture trivia quiz is for you! So put on your 80s costume and let’s get ready.

‍

Read more:
Harry Potter Trivia 
Disney Trivia
Pokemon Trivia
Science trivia
Star Wars Trivia

‍

Pop Culture Trivia Questions

‍

1. Who won the Academy Award for Best Picture in 2023?

Answer: Everything Everywhere All at Once

‍

2. Who is the oldest Kardashian sibling?

Answer: Kourtney Kardashian

‍

3. Which popular TV show, inspired by Archies comics, aired its series finale in 2023?

Answer: Riverdale

‍

4. Which musical artist released their highly anticipated album Solar Eclipse in 2023?

Answer: Lorde

‍

5. Which singer released the 2021 album Sour, which features the hit song "drivers license"?

Answer: Olivia Rodrigo

‍

6. Which HBO series, based on a popular book series, released its first season in 2021 and stars actors such as Rose Leslie and Steve Zahn?

Answer: The White Lotus.

‍

7. Which Kardashian sister has her own makeup line called Kylie Cosmetics?

Answer: Kylie Jenner.

‍

8. What is the name of the popular Netflix series about chess that premiered in 2020?

Answer: Queen’s Gambit

‍

9. What is the name of Kim Kardashian's ex-husband?

Answer: Kanye West.

‍

10. Which animated movie released in 2023 featured the voices of Chris Pratt, Emma Stone, and Tom Holland?

Answer: Onward

‍

11. Who is the host of the popular TV show "Jeopardy!" after Alex Trebek passed away?

Answer: Ken Jennings and Mayim Bialik

‍

12. What is the name of the 2021 album released by Taylor Swift, which is a re-recording of her 2008 album?

Answer: Fearless

‍

13. Which Kardashian sister briefly dated NBA player James Harden?

Answer: Khloe Kardashian.

‍

14. Which pop star performed the halftime show at Super Bowl LV in 2021?

Answer: The Weeknd.

‍

15. Which post-apocalyptic TV drama series was launched by HBO in 2023 based on a popular video game?

Answer: The Last of Us

‍

16. Who won the Best Picture award at the 2022 Academy Awards?

Answer: The Power of the Dog

‍

17. Who won the 2021 Nobel Peace Prize for their efforts to combat hunger around the world?

Answer: World Food Programme

‍

18. Which famous singer announced their retirement from touring at Dodgers Stadium in 2022?

Answer: Elton John

‍

19. Which country won the UEFA European Football Championship in 2021?

Answer: Italy

‍

20. What is the name of the popular social media app that allows users to create short videos set to music?

Answer: TikTok

‍

Pop Culture Trivia For Kids

‍

21. Who is the richest man in the world as of March 2023?

Answer: Bernard Arnault & family

‍

22. Who is the current king of England?

Answer: Charles III

‍

23. How many James Bond movies have been made?

Answer: 27

‍

24. What is the current pope called?

Answer: Pope Francis

‍

25. What is Rihanna's real name?

Answer: Robyn Rihanna Fenty

‍

26. Who is the main character in the "Diary of a Wimpy Kid" book series?

Answer: Greg Heffley

‍

27. When was the first Harry Potter book published?

Answer: 1997

‍

28. Which Star Wars movie was released first?

Answer: Star Wars: A New Hope (1977)

‍

29. Which Disney movie features a talking snowman named Olaf?

Answer: Frozen

‍

30. Which popular Netflix show features a group of kids in the fictional town of Hawkins, Indiana?

Answer: Stranger Things

‍

31. What is the name of the 2021 Disney animated movie that features the voices of Kelly Marie Tran and Awkwafina?

Answer: Raya and the Last Dragon

‍

32. What is the title of the 2021 Marvel movie that stars Simu Liu as the superhero Shang-Chi?

Answer: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings

‍

33. Which Disney+ series features a baby alien called "The Child" or "Baby Yoda"?

Answer: The Mandalorian

‍

34. Who is the lead singer of the popular K-pop boy band BTS?

Answer: RM

‍

35. Which actress plays the character of Eleven in the Netflix series "Stranger Things"?

Answer: Millie Bobby Brown

‍

90s Pop Culture Trivia

‍

36. Who played the lead character in the movie Titanic?

Answer: Leonardo DiCaprio

‍

37. What was the name of the fictional city in which the TV show Beverly Hills 90210 was set?

Answer: Beverly Hills

‍

38. Which famous boy band included Nick Carter and Kevin Richardson?

Answer: Backstreet Boys

‍

39. What was the name of the famous computer-animated movie about toys coming to life?

Answer: Toy Story

‍

40. Who played the character of Hannibal Lecter in the movie The Silence of the Lambs?

Answer: Anthony Hopkins

‍

41. Which TV show followed the lives of high school students in a fictional town called Capeside?

Answer: Dawson's Creek

‍

42. What was the name of the TV show about a group of young adults living together in a beach house in California?

Answer: MTV's The Real World

‍

43. Which famous girl group included Geri Halliwell and Victoria Beckham?

Answer: Spice Girls

‍

44. What was the name of the hit movie that starred Julia Roberts and Richard Gere?

Answer: Pretty Woman

‍

45. Who played the lead character in the TV show Seinfeld?

Answer: Jerry Seinfeld

‍

2000s Pop Culture Trivia Questions And Answers

‍

46. Who played the lead role of Captain Jack Sparrow in the Pirates of the Caribbean film series?

Answer: Johnny Depp

‍

47. Who was the first winner of American Idol?

Answer: Kelly Clarkson

‍

48. Which American reality TV show, where aspiring singers compete for a recording contract, first aired in 2002?

Answer: American Idol

‍

49. What is the name of the fifth Star Warsfilm series?

Answer: Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back

‍

50. Which British singer released her album "Back to Black" in 2006?

Answer: Amy Winehouse

‍

51. Which TV show, based on a group of survivors in a post-apocalyptic world, premiered in 2010?

Answer: The Walking Dead

‍

52. Who played the lead role of Katniss Everdeen in the Hunger Games film series?

Answer: Jennifer Lawrence

‍

53. What is the name of the superhero movie that starred Tobey Maguire as Spider-Man?

Answer: Spider-Man (2002)

‍

54. Who won the Best Actor Oscar for his role in the movie "The Departed" in 2007?

Answer: Leonardo DiCaprio

‍

55. Which Nickelodeon TV show, featuring a sponge who lives in a pineapple under the sea, premiered in 1999 but continued throughout the 2000s?

Answer: SpongeBob SquarePants

‍

80s Pop Culture Trivia

‍

56. Who sang the hit song "Sweet Child o' Mine"?

Answer: Guns N' Roses

‍

57. What was the name of the famous sitcom about a family in the 80s?

Answer: The Cosby Show

‍

58. Who played the lead role in the movie E.T. the Extra-Terrestrial?

Answer: Henry Thomas

‍

59. Who played the character of Ferris Bueller in the movie Ferris Bueller's Day Off?

Answer: Matthew Broderick

‍

60. What was the name of the famous movie about a group of kids who found a treasure map?

Answer: The Goonies

‍

61. What was the name of the famous TV show about four female friends living in New York City?

Answer: The Golden Girls

‍

62. Who played the male lead role in the hit movie Dirty Dancing?

Answer: Patrick Swayze

‍

63. Who sang the hit song Livin' on a Prayer?

Answer: Bon Jovi

‍

64. What was the name of the famous sitcom about a group of women working at a hospital in the 80s?

Answer: Nurses

‍

65. Who played the character of Indiana Jones in the movie series?

Answer: Harrison Ford

‍

Funny Pop Culture Trivia

‍

66. What was the name of Ross's pet monkey on Friends?

Answer: Marcel

‍

67. Which famous actor starred in the movie Dude, Where's My Car?

Answer: Ashton Kutcher

‍

68. In The Hunger Games series, what is the name of Katniss's cat?

Answer: Buttercup

‍

69. In the TV show The Office, what is Michael Scott's favorite brand of pizza?

Answer: Sbarro’s

‍

70. Who played the role of the Genie in the live-action version of Aladdin?

Answer: Will Smith

‍

71. What was the name of the iconic hairstyle of Jennifer Aniston's character in Friends?

Answer: The Rachel.

‍

72. In the movie Jurassic Park, what type of dinosaur spits venom?

Answer: Dilophosaurus

‍

73. What was the name of the high school in the TV show "Saved by the Bell"?

Answer: Bayside High

‍

74. What is the name of the fictional town where Stranger Things takes place?

Answer: Hawkins, Indiana

‍

75. In The Big Bang Theory, what is Sheldon's catchphrase?

Answer: "Bazinga!”

‍

Now, that you are done with our pop culture trivia, we have a lot more in store for you!

‍

Here’s more trivia by Ricotta:
NBA Trivia 
Cars Trivia
History Trivia

‍

Play fun Games & Trivia with your team on Slack & MS Teams
Explore Ricotta
Subscribe to our newsletter
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

10,000+

Teams uSE
Ricotta Trivia

28+

Fun Games

50,000+

TriviA Questions

Try Ricotta Games & Trivia

Build a great team culture!